21 Eylül 2009 Pazartesi

Duba Tatilinde ne yemeli?

Alışveriş merkezleri fast food konusunda çok geniş imkanlar sunarken; otellere ait restaurantlarda zengin deniz ürünleri tercihlerinde bulunabilirsiniz. Hayır ille de Türk yemeği derseniz; Süleyman Abi’nin Jumeirah’da açtığı İstanbul Flowers’da kebaba dair pek çok seçenek mevcut.
Tarihi eski yıllara dayanan kına günümüzde halen popüleritesini korumakta.. Özellikle de Ortadoğu ülkelerinde, Hindistan’da, Afrika ülkelerinde yaygın olarak göze çarpıyor. Bu ülkelerde kına bitkisi sadece süslenmek için değil; ilaç krem yapımı gibi alanlarda da kullanılıyor. Süs amaçlı olarak kına ile yapılan dövmeler ülkeden ülkeye farklı motifler sergilemekte.
Dubai de kına çok yaygındır. Örneğin bir güzellik salonuna gittiğiniz zaman kınadan dövme yaptırabileceğiniz aklınıza gelir miy di? Güzellik salonlarının yanında bir çok turistik mekanda sadece bu işi yapan bayanlar çalışmaktadır. Yaptıkları dövme tam bir işleme. 5 dakika gibi kısa bir sürede ellerinizde adeta çiniden saraylar inşa ediyorlar. Bir kına bu kadar mi estetik olur! Dubai’de kına “Henna” olarak geçiyor. Tek kötü yani 2 haftadan az bir sürede geçmesi.
Birleşik Arap Emirliklerinin 7 emirliğinden en çok konusulanı kuskusuz Dubai. Peki bu kadar konuşulmasının ve tercih edilmesinin nedeni gerçekten ne? Tabiki başarılı tanıtım politikaları. Bundan çok kısa süre önce sadece çöl kumlarından ibaret olan kara parçasi 40 yıl gibi kısa zamanda bir alışveriş ve turizm cenneti haline getirilmis. Ülke yöneticileri, bir gün tükenebileceğini düşündükleri petrol kaynaklarına bağli kalmayıp turizme yönelmeye karar vermişler. Yılda 2 kez gerçekleşen alıveriş festivali dünyanın dört bir yanından meraklısını bu ülkeye çekmeye başarmış gözüküyor. Ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün hızla artıyor. Ocak ve Temmuz aylarında gerçeklesen festivaller süresince vitrin fiyatlarında %50-70 arasinda indirimler göze çarpıyor. Peki Dubai de alışveriş nerelerde yapılmalı?
City Center simdilik Dubai nin en Büyük alışveriş merkezi. Simdilik dememin nedeni, ses getirecek bir çok merkez inşası projelerinin var olması. City Center bilinen bir çok markaya ev sahipliği yapıyor, mekan olarak geniş bir alana yayılmış. Elektronikten, tekstil ürünlerine aradığınız her şeyi bu çatı altında bulmanız mümkün.
Dubai nüfusunun Büyük bir kısmını hintliler oluşturmakta Hindistana ait otantik ürünler satın almak isterseniz Karama Center’a mutlaka uğrayın.Gördüğünüzde hepsini satın almak isteyeceğiniz çeşit çeşit Hint kumaşarı, Hindistan ve Dubai ye özgü hediyelik eşyalar, spor mağazaları bu küçük çarşının içinde yer alıyor. Alışveriş merkezlerinde pazarlık mümkün olmamakla birlikte Karama Center da gönül rahatlığı ile pazarlığınızı yapabilirsiniz. Al Fahiti Street Elektronik eşya için bir numaralı mekan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.